DINO BRAZZODURO

  • Oblikovatelj tona, glazbenik i kompozitor

Studirao je na Glazbenoj akademiji u Splitu, te povijest i povijest umjetnosti na Filozofskim fakultetima u Zadru i Zagrebu. Svirao je i autorski surađivao u nekoliko važnijih hrvatskih rock bandova (Rapa Nui, Pips Chips & Videoclips, Djeca, Pun Kufer, Lollobrigida), a od 2009. godine radi kao kompozitor glazbe u dramskim i plesnim predstavama, dokumentarnim i igranim filmovima, dječjim TV serijama. Od 2010. do 2017. radi kao dizajner zvuka na postprodukciji filmova i serija u “Studiju Nazor” Ivana Zelića.

Sudjelovao je u projektu “Ritam i Riff”, uglazbljene antologije hrvatskog pjesništva u organizaciji časopisa Poezija.  Kao izvođač sudjelovao je na pjesmi Vesne Parun “Zavjet” (vokal Josipa Lisac) a kompletni je autor glazbe i aranžmana za pjesmu Gordane Benić “Te jeseni” (vokal Darka Rundeka). Radi glazbu i oblikovanje zvuka za audio knjige unutar višegodišnjeg projekta “Čuj  ovu knjigu“.

Dino Brazzoduro je autor “Lubenice ili samo iluzije”, izvedbe Ars Akustike uživo iz Muzeja Prekinutih veza u Zagrebu u siječnju 2012. a koja je predstavljala Hrvatski radio u EBU-ovoj proslavi Art’s Birthday-a, te je uživo prenošena na 40-tak europskih radiostanica.

Autor je glazbe i dizajna zvuka u brojnim kratkim i dugim radijskim formama  poput “Mediteranskog brevijara” Predraga Matvejevića, „Nevidljivi gradovi“ Itala Calvina , “Cantato Sensibile”  Pavlice Bajsić, Palača i njezini dvojnici Gordane Benić, Rijeka očima doseljenika i dr. Za Radio Rojc je oblikovao zvuk na dokumentarnoj radiodrami Pola citta puttana, autorice Mirjane Radulović, koja je ovjenčana nagradom Marija Jurić Zagorka Hrvatskog novinarskog društva  za  najbolju radijsku emisiju u 2019.g.

Osim za radio, glazbu komponira i izvodi za predstave (“Preko Trnja do Zvijezde”, “7 Tišina za 7 dana”, “HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje), “Vidimo se”, „Orfej sluša radio“, “Rio Bar“ i dr. ), igrane tv serije za djecu (“Laboratorij na kraju svemira“ i dr)., eksperimentalne i dokumentarne  i kratke igrane filmove. S Pavlicom Bajsić, Dino Brazzoduro razvija ideju radiofonskog teatra i surađuje autorski i izvođački na predstavama “Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje”, “Eter nad Berlinom” (Nagrada Marulovi dani, 2017.), “Orfej sluša radio” (Kazalište Marin Držić, Dubrovnik, 2017.) i mnogim drugima.

Kontakt: dtbrazzo@gmail.com