ZAGREBAČKI RADIOFONIJSKI ISTRAŽIVAČI I JEDNA ISTRAŽIVAČICA – slušaonica

  • U sklopu programskog ciklusa Radio Voćarska, u srijedu 19.4. u 18h organiziramo slušaonicu pod vodstvom Pavlice Bajsić.

Zvonimir Bajsić, koji je većinu svog života proveo i stvarao upravo nedaleko Voćarske a u svijetu je naš najnagrađivaniji i napoznatiji radijski autor, smislio je 1968. dokumentarnu radiodramu, novi žanr kojim je pokušao obuhvatiti autentični umjetnički radijski izraz:pisanje mikrofonom. Ali i nešto mlađi Mladen Rutić Biserka Vučković s Trešnjevke, kao i  Darko Tralić iz Črnomerca, sve su to radijski autori-istraživači koje je život cijelim svojim trajanjem vezao uz Zagreb a znamo o njima malo ili gotovo ništa. S druge strane, o Darku Rundeku mislimo da znamo puno, ali zapravo vrlo malo ili gotovo ništa o njemu kao o radijskom režiseru.
Sve su to redateljska imena koja su, uz bok cijele niske brilijantnih tonmajstora i tonmajstorica, pisala toliko nepoznatu a istovremeno toliko ponosnu povijest zagrebačke škole dokumentarne radiodrame. Upoznajmo ih kroz njihove najljepše radiofonijske minute!

Ulaz je besplatan, a rezervacije su nužne putem ovog linka.