RADIO VOĆARSKA – 2. SEZONA

RADIO VOĆARSKA – 2. SEZONA (16. ožujak – 5. svibnja 2024.)

u kvart donosimo proljeće i predstave, dvorišni radio, radionice, slušaonice, zvučne šetnje i družionice za susjedstvo svih generacija

 

U sklopu programa Grada Zagreba Kultura i umjetnost u zajednici, RadioTeatar u suradnji s Mjesnim odborom Voćarska i susjedstvom brdovite Šalate i okolnih kvartova, lansira 2. sezonu programskog ciklusa RADIO VOĆARSKA, ovog proljeća u trajanju od čak 7 tjedana!

Nadahnjujući se baštinom radijskog i kazališnog opusa Zvonimira Bajsića  (koji je inače veći dio svoga života proživio u neposrednom susjedstvu Voćarske), RadioTeatar  svih ovih godina ide korak dalje i razvija specifičnu vrstu umjetničke intervencije u eteru i na sceni. Naš cilj je, u vremenu snažnih i brzih vizualnih atrakcija, nagovarati na povratak koncentriranom slušanju. Baš kao što beba u majčinom trbuhu koncentrirano sluša svemir koji dopire izvana i u koji će tek biti rođena.

Na Šalatu donosimo  radiofonsku „salatu“ od čak 16 izvedbi predstava za velike, male pa i bebe, među kojima i premijeru predstave MaLoLu, zatim 3 slušaonice i razgovora, 2 radionice, 1 pub kviz, 2 zvučne šetnje i 14 sati emitiranja dvorišnog radija uživo.  Pola sata prije početka svake  predstave i pola sata nakon završetka predstava, publici koja je rezervirala ulaznice bit će dostupan link sa zvučnim šetnjama (radiowalkovima): Šetnja Voćarskom (za odrasle, obavezno ponijeti slušalice) i Brbljanje: zvučna šetnja za bebe i gegavce (sluša se preko zvučnika mobitela u kolicima).

Osim toga, tijekom cijelog trajanja programa, autorski timovi RadioTeatra rade na zvučnom mapiranju kvarta i provode radionice s učenicima radijskih grupa u školama koje su iskazale interes a to su: OŠ Remete, OŠ A.G. Matoš (Ravnice) i  OŠ Vjenceslava Novaka (Dubrava). Rezultate ćemo predstaviti na Danu Radija Voćarska, 5. svibnja 2024., kada ćemo iz dvorišta na Voćarskoj 71 emitirati program uživo sve do kasnih večernjih sati. Primamo donacije u kolačima za ekipu maratonaca Dvorišnog radija.

Publiku RadioTeatra već 11 godina čine baš sve generacije i na to smo jako ponosni. Zato i ovog proljeća pozivamo sve bebe i sve penziće, djecu, pubertetlije, studente, sve dozrele i prezrele sredovječne –  da prošetaju do Voćarske 71 gdje će sigurno pronaći neki sadržaj za sebe, a koji teško mogu naći negdje drugdje.

Većina programa je besplatna, uz prethodnu (odgovornu) rezervaciju! Rezervacije možete poslati na mail: radioteatar.marketing@gmail.com i putem Google obrasca!

Samo za veće predstave poput Soundtracka za film koji nije snimljen i Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) potrebno je kupiti ulaznice, a ovom prilikom ulaznice su dostupne sniženim cijenama od 5 eura. Ulaznica se može nabaviti preko online platforme www.core-event.co i na blagajni sat vremena prije izvedbe.

Do slušanja i do gledanja na našem radio-brdu!

Vaš RadioTeatar Bajsić i prijatelji

 

Program:

RADIO VOĆARSKA – 2. SEZONA

u kvart donosimo proljeće i predstave, dvorišni radio, radionice, slušaonice, zvučne šetnje i družionice za susjedstvo svih generacija

Sub 16.3.
11.00 Drvo koje je pjevalo (5 – 10g predstava i radionica)
12.00 palačinke i dvorišni koncert Nine Bajsić
Rezervacije

Pet 29.3.
17.30 Soundwalk na prstima (zvučna šetnja)
Rezervacije

Pet 29.3.
18.00 Biografije ptica (predstava)
19.00 Pisanje mikrofonom: Praško proljeće 1984.  (slušaonica i razgovor)
Rezervacije

Pet 12.4.
18.30 Soundwalk na prstima (zvučna šetnja)
19.00  Pisanje za radio: Gle, kako dan lijepo počinje (slušaonica i razgovor)
20.00  Bajsove vrpce (predstava)
Rezervacije

Sub, 13.4.
18.30 Soundwalk na prstima (zvučna šetnja)
19.00 Pisanje mikorofonom: Starolička patetična (slušaonica i razgovor)
20.00  Bajsove vrpce (predstava)
Rezervacije

Pet 19.4.
18.00 MaLoLu (2 -5g, premijera predstave)
Rezervacije

Sub, 20.4.
11.00 Ratovi svjetova (9+, predstava)
Rezervacije

Ned, 21.4.
10.00 MaLoLu (2 -5g, predstava)
11.00 MaLoLu (2 -5g, predstava)
Rezervacije

Pet, 26.4.
11.00 Drvo koje je pjevalo (5 – 10g, predstava i radionica
18.00 Ratovi svjetova (9+, predstava)
Rezervacije

Sub, 27.4.
19.30 Soundwalk na prstima (zvučna šetnja)
Rezervacije
20.00  Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje), (predstava)
Ulaznice

Sub, 4.5.
20.00 Soundtrack za film koji nije snimljen (predstava)
Ulaznice

Ned, 5.5.
DAN RADIJA VOĆARSKA
Dvorišni radio emitira cijeli dan (RadioTeatar & Kradio)
SLUŠAJTE ONLINE NA OVOJ POVEZNICI!
19.00 Voćarski pub kviz
20.30 Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) – (svečana izvedba predstave)
Ulaznice