DAN RADIJA VOĆARSKA

Zadnji dan našeg dvomjesečnog programskog ciklusa Radio Voćarska slavimo uz cjelodnevni raznoliki program predstava, radionica, koncerata, slušaonica i ekskluzivnog radijskog emitiranja sa susjedstvom brdovite Šalate i okolnih kvartova. Uz programe uživo za bebe, djecu, mlade ili manje mlade te susjede srebrne kose, zajedno emitiramo i radijski program u dvorištu Mjesnog odbora Voćarska.

SLUŠAJTE RADIO VOĆARSKA 22.4.  OVDJE

PROGRAM DANA RADIJA VOĆARSKA:

12:00-14:00 / KVARTOVSKI DJEČJI PROGRAM
djeca proizvode radijski program uz nekoliko školskih bendova uživo

14:00-18:00 / ZABAVNI  RADIJSKI PROGRAM ZA LIJENO POPODNE
raznoliki radijski program iz kuhinje RadioTeatra uz Ljubicu i Pavlicu

15:30-16:00 / GLAZBENA KUHINJA
radioigra za bebe (RTV Slo), voditeljica Ana Čorić

16:00-16:30 / BRBLJANJE
zvučna šetnja za bebe u kolicama (RTV Slo)

17:00-18:00 / PUB KVIZ ZA KLINCE
radiofonijsko-kabaretski pub kviz pod vodstvom glumice Jelene Miholjević i glazbenika Mare Marketa u aranžmanu Dražena Krešića

18:00-19:00 / KONCERT JELENE MIHOLJEVIĆ I MARA MARKETA
 u dvorištu i na radiju

20:00-21:30 / SOUNDTRACK ZA FILM KOJI NIJE SNIMLJEN
predstava za odrasle – Kralj Čačka i Nina Bajsić

21:30-24:00 / KRADIO U GOSTIMA
gostovanje prvog studentskog radija Akademije dramske umjetnosti

Uz navedene programe, cijelog dana ćete moći prošetati uz prvu u nizu zvučnih šetnji o arhitekturi kvarta ili pak, odmoriti u kabinetu jednog radiodramaturga i u slušalicama neometano slušati njegove najdraže trake.

 

VIŠE O PROGRAMU:

RADIOIGRA ZA BEBE „GLAZBENA KUHINJA“

Prije govornog jezika javlja se jezik intonacije, ritma i melodije. Upravo zvučna stimulacija stvorena glazbom, riječima, fonemima te zvukom predmeta iz okoline, značajno utječe na rani emocionalni, kognitivni, socijalni i motorički razvoj djeteta. Glazbena kuhinja je radioigra za bebe koja spaja realistične zvukove iz kuhinjskog okruženja i elemente elektroakustične kompozicije u stimulativnu glazbenu kompoziciju, povezanu s recitalima koji ritmički tematiziraju rane dječje rituale za blagovaonskim stolom.

Radioigra je nastala u produkciji Radija Slovenija, u režiji Tajde Lipicer. Autorica glazbe je Alenja Pivko Knežević, a u produkciji RadioTeatra vam premijerno predstavljamo hrvatski prijevod i adaptaciju radioigre u aranžmanu Dinka Tomaša. Radioigru će voditi glazbena pedagoginja Ana Čorić, a glas je dala Dunja Fajdić.

RADIOWALK ZA BEBE „BRBLJANJE“

Fotografkinja: Lara Varat

Zvučna šetnja „Brbljanje“ je glazbena priča o mogućem zajedničkom zvučnom stvaranju životinja, drveća i male djece. Poetska osnova priče je pretpostavka da djeca možda znaju jezik životinja, a životinje govor male djece i beba.

Autorica teksta je Irena Pivka, skladatelj je Brane Zorman, a kustosica i producentica Saška Rakef. Hrvatsku verziju producirao je RadioTeatar, aranžirao Dinko Tomaš, a glas je dala Pavlica Bajsić.

 

PUB KVIZ ZA KLINCE

Glumica Jelena Miholjević uz pratnju glazbenika Mare Marketa vode vas kroz dječji radiofonijski pub kviz kojeg je pripremio redatelj Dražen Krešić.

 

PREDSTAVA „SOUNDTRACK ZA FILM KOJI NIJE SNIMLJEN“

Fotograf: Mladen Popović

Glazbeno-poetsko-radiofonijska predstava glazbenika Kralja Čačka i Nine Bajsić uz naratoricu Pavlicu Bajsić, glazbenike Marka Marića, Dina Brazzodura i Sergeja Sokolova. U maniri radiofonskog teatra, dramaturgija predstave se ne zasniva samo na riječima i glazbi, već ju krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić.

KRADIO U GOSTIMA

Kradio FM je prvi privremeni i povremeni radio Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Pokrenuli su ga studenti svih odsjeka u proljeće 2022. godine. Kradio će popratiti noćni program Radija Voćarska uz raznoliki program kojeg će pripremiti studenti Igor Markić-Nikolac, Toma Serdarević i Vid Lež. U sklopu programa će se i emitirati zvučna snimka predstave „Soundtrack za film koji nije snimljen“.

 

RADIO VOĆARSKA

Produkcija: RadioTeatar Bajsić i prijatelji
Voditeljice programa: Katarina Krešić i Pavlica Bajsić
Suradnica za marketing i PR: Matea Antunović
Dizajn vizuala: Josip Gamberožić
Fotografkinja: Mia Cvitković
Radio Voćarska FM stvaraju: Pavlica Bajsić, Ljubica Letinić, Dražen Krešić i Dalibor Piskrec
Ostali suradnici: Dora Pocedić, Vedrana Čović
Partneri: Mjesni odbor Voćarska, platforma B-AIR

Projekt je finansijski podržao Gradski ured za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba (program “Umjetnost i kultura u zajednici), Ministarstvo kulture i medija RH, te Zaklada Kultura Nova. Sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz program Kreativna Europa.